کمیسیون مستقل انتخابات میگوید که بودجه کافی برای پرداخت معاش کارمندان موقت و روز انتخابات ششم میزان در اختیار دارد و تلاش میکند تا اواخر هفته آینده معاش تمام کارمندان موقت این کمیسیون را پرداخت کند.
سید عبدالاحد رشتیا، معاون مالی و اداری دارالانشای کمیسیون مستقل انتخابات، روز سهشنبه، شانزدهم میزان، به روزنامه ۸صبح گفت که کارکنان موقت انتخاباتی به دو گروه «کلیدی و غیر کلیدی» دستهبندی شده بودند.
به گفته او، کارمندان کلیدی مسوولیت «تسلیمی و محافظت» از مواد حساس انتخاباتی و دستگاه بایومتریک را بر عهده داشتند.
معاون مالی و اداری دارالانشای کمیسیون مستقل انتخابات همچنان گفت که کارمندان غیر کلیدی انتخاباتی معاش برایشان در پایان روز انتخابات در ولایتها پرداخته شدهاند.
او از ولایتهای بامیان، دایکندی و پنجشیر نام برد که کارمندان غیر کلیدی انتخاباتی این ولایتها معاششان را در پایان روز انتخابات دریافت کردهاند و کارکنان انتخاباتی کلیدی آنها در همین روزها معاششان را دریافت میکنند.
سید عبدالاحد رشتیا از جانب دیگر گفت که تمام کارمندان کلیدی انتخابات پس از تصفیه و تسلیمدهی مواد حساس از جمله دستگاههای بایومتریک معاششان را دریافت خواهند کرد.
او تأکید کرد کارمندانی که مواد انتخاباتی را تسلیم ندهند، معاش دریافت نخواهند کرد. پیشتر کمیشنران کمیسیون مستقل انتخابات اعلام کرده بودند با کسانی که مواد انتخاباتی به خصوص دستگاه بایومتریک را سالم تسلیم ندهند، برخورد قانونی خواهد شد.
از جانب دیگر، معاون مالی و اداری دارالانشای کمیسیون مستقل انتخابات میپذیرد که در بخش پرداخت معاش به کارکنان انتخاباتی در حوزه کابل مشکل وجود دارد اما این مشکل به زودی حل خواهد شد.
طبق معلومات عبدالاحد رشتیا، کمیسیون مستقل انتخابات حدود ۱۹۰ هزار کارمند برای روز انتخابات استخدام کرده بود. از این میان کارمندان کلیدی هشت تا ۱۲ روز و کارمندان غیر کلیدی برای سه روز، با این کمیسیون قرارداد کار دارند.
معاش روزانه هر کارکن انتخاباتی یک هزار افغانی قرارداد شده است.
این در حالی است که برخی از کارمندان انتخاباتی از پرداخت نشدن معاششان شکایت کردهاند.
به همین ترتیب کارمندانی که در برگزاری انتخابات پارلمانی در ۲۸ میزان سال گذشته با کمیسیون مستقل انتخابات همکاری کرده بودند، تا مدتها از این کمیسیون به دلیل پرداخت نشدن معاششان شاکی بودند.
برای برگزاری انتخابات ششم میزان ۱۴۹ میلیون دالر بودجه در نظر گرفته شده بود. حدود ۹۰ میلیون دالر آن را دولت افغانستان و ۵۹ میلیون دالر دیگر آن را حمایتکنندهگان بینالمللی انتخابات پرداختهاند.