آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه امریکا میگوید که خروج نیروهای امریکایی از افغانستان به معنای ترک کامل این کشور نیست.
آقای بلینکن گفت: «ما باید برای هر سناریوی آمادگی داشته باشیم. خروج نیروها نباید به مثابه ترک افغانستان محاسبه شود. سفارت ما در افغانستان باقی میماند و کمکهای اقتصادی، بشری و توسعهیی نه تنها از ما بلکه از سوی همه متحدان و شریکان ما با افغانستان ادامه مییابد.»
مارک میلی، رییس ستاد مشترک ارتش امریکا اعلام کرده است که ارتش ۳۰۰هزار نفری افغانستان که سالهاست جنگ در این کشور را رهبری میکند، عامل حیاتی در تعیین آینده افغانستان است.
او گفت: «فرصتهای برای تغییر وضعیت جنگی وجود دارد، با این همه آینده افغانستان قابل پیشبینی نیست. مشخص نیست چه اتفاق میافتد، باید منتظر باشیم و ببینیم این تابستان چگونه پیش میرود. هنوز احتمال رسیدن به یک راه حل سیاسی با گفتگو میان طالبان و دولت وجود دارد که میتواند جلو یک جنگ داخلی را بگیرد.»
از سوی هم، هیلاری کلینتون، وزیر خارجه پیشین امریکا، از پیامدهای تصمیم جو بایدن برای خروج کامل نیروهای امریکایی از افغانستان هشدار داده است.
او گفت: «خروج نیروها احتمالن منجر به سقوط دولت افغانستان به دست طالبان خواهد شد، رویدادی که میتواند افغانستان را به سمت یک جنگ داخلی بکشاند. جنگ سبب خواهد شد موج بزرگی از مردم این کشور آواره شوند و به کشورهای منطقه و جهان رو آورند.»
نگرانی از وقوع جنگ داخلی در حالی از سوی مقامهای امریکایی مطرح میشود که نهادهای امنیتی کشور این نگرانیها را باربار بی اساس خوانده و از توانمندی نیروهای امنیتی برای کنترول اوضاع پس از خروج نیروها به مردم افغانستان اطمینان داده اند.